Profil

Stolthed omkring håndværket

Tækkemand Martin Vahl er først og fremmest et tækkefirma med respekt for det gamle håndværk. Jeg nyder mit arbejde, og jeg er stolt af det. Jeg motiveres af udfordringer og gode opgaver, og min stolthed ved håndværket gør også, at jeg er kompromisløs, når det gælder kvaliteten af det færdige produkt, jeg leverer. Tækkemand Martin er i en enorm udvikling i dag, og jeg elsker at arbejde med både toptunet modernistisk arkitektur til gamle bondehuse fra 1700-tallet.

Play Video

Min vej til tækkefaget

Jeg har en del faglig ballast, da skulle igennem både gymnasiet, og det meste af både landmanduddannelsen og fysioterapiuddannelsen, før jeg en dag stod og gloede op på mit eget stråtag og opdagede hvor fascinerende et håndværk tækkefaget egentlig er. Jeg måtte undersøge, hvad det kunne. Jeg endte med at søge ind på uddannelsen og være i praktik flere steder rundt omkring på Sjælland, og har således også godt styr på de mange forskellige traditioner og egnsskikke.

Et grønt, miljøvenligt og bæredygtigt tag

Jeg har en kæmpe interesse for økologisk og bæredygtigt byggeri. Tækkerør er i den grad et naturmateriale, og det har jeg kæmpestor respekt for. Det at man kan ”hive det op af jorden” – at det er så simpelt og jordnært, som det er, er enormt fascinerende for mig. Når vi nu har det her naturmateriale, der fungerer så godt, så fortjener det at blive brugt. Jeg tror på, at stråtaget bliver en endnu større del af det bæredygtige byggeri, da jeg går op i at sætte et så lille aftryk på kloden som muligt.

Min vision for firmaet

Jeg har aldrig været motiveret af hverken penge eller vækst. Min drøm for firmaet er, at det skal være lige præcis så stort, som det kan være, uden at det kommer til at gå på kompromis med min motivation og arbejdsglæde. Mit arbejde handler først og fremmest om at skabe stolthed og glæde ved håndværket. Jeg vil promovere stråtaget, fordi det fortjener det og søge imod at sprænge rammerne for, hvad den gamle tækkemand kan.

Udenfor arbejdet…

… er jeg først og fremmest far til to og husbond til min dejlige kone April. I virkeligheden må jeg nok indrømme at alt andet end det at være far kommer i anden række. Hvis jeg har en sjælden friweekend, så bruger jeg det gerne på vandreture i Danmark eller Sverige.

Vil du have gode tilbud på tækkearbejde og stråtag?

Meld dig til mit nyhedsbrev, så samler jeg lidt gode tilbud og godt læsestof.Du kan altid melde dig fra igen med et enkelt klik.